Linkbuilding die werkt

Linkbuilding Analyse

Published May 17, 22
6 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Goedkope Linkbuilding PakkettenAls je een gastbericht voor een andere blog schrijft, zorg er dan voor dat je in het bericht een link terug naar je website of blog opneemt. 13. Netwerk offline Offline netwerken kan een geweldige manier zijn om links te krijgen van verwante websites en blogs. Probeer industrie-evenementen of meetups bij te wonen, en netwerk met mensen die bij je industrie betrokken zijn.

Je kunt ook contact opnemen met online experts en auteurs van gerelateerde artikelen en boeken, 14. Schrijf goede persberichten Een persbericht is een geweldige manier om exposure voor je website of blog te krijgen (linkbuilding hoe). Je kunt persberichten insturen naar kranten en andere online nieuwsbronnen. Persberichten moeten unieke, pakkende koppen bevatten die de lezers vertellen wat ze van het lezen van het artikel gaan leren.

Zorg voor unieke, kwalitatieve inhoud Een website van hoge kwaliteit die de lezers unieke en waardevolle informatie biedt, heeft meer kans om links van andere sites te krijgen. Om de ranking van je site op te krikken, zorg je ervoor dat je inhoud van hoge kwaliteit maakt, die goed geredigeerd is en vrij van grammaticale fouten. - Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?.

Linkbuilding is ook in 2019 essentieel voor jouw SEO positie. Hoe zat het ook alweer en waarom is linkbuilding nodig? Met linkbuilding zorg je ervoor dat je probeert om zoveel mogelijk websitelinks naar jouw website te krijgen. Deze links worden ook wel backlinks genoemd. Hoe meer backlinks, hoe beter. Waarom? Wanneer zoveel websites aandacht aan de website geven, dan moet de content op de website wel van kwaliteit zijn en is daarmee dus waardevol voor de gebruiker.

Zodoende probeer je een zo goed mogelijk netwerk van links op te bouwen, wat uiteindelijk resulteert in een sterk backlinkprofiel. Een sterk backlinkprofiel is van hoge waarde en autoriteit. Dit betekent dat je ook zoveel mogelijk links moet vergaren van websites die ook een hoge waarde hebben en daarom een hoge autoriteit (startpagina linkbuilding).

Google roept steeds meer het belang aan van hoge kwaliteit content en het belang hierin voor de gebruiker (linkbuilding tips). In combinatie met een sterk backlinkprofiel, betekent dit links verkrijgen die toegevoegde waarde biedt voor de gebruiker. Maar hoe krijg je een dergelijk profiel en waar begin je precies? Om je zo goed mogelijk op weg te helpen volgen er 11 linkbuildingstrategieën die je kunt gebruiken om goede backlinks te krijgen.

Content van hoge kwaliteit, De eerste stap naar hoge kwaliteit en het creëren van een sterk backlinkprofiel is de content van de eigen website op orde brengen en optimaliseren. Creëer hierin een meerwaarde naar de gebruikers ten opzichte van de concurrent, zoals deze website relevante informatie deelt. De content moet sterk zijn zodat externe partijen het aantrekkelijk vinden om naar jouw website te linken.

Goedkope Linkbuilding Pakketten

Veel websites bieden namelijk de mogelijkheid aan om externe blogs te posten. Ga natuurlijk wel op zoek naar websites die een hoge autoriteit hebben. Maar hoe kom je erachter welke een hoge autoriteit hebben? Autoriteit van een website wordt, zoals eerder beschreven, opgebouwd door de hoeveelheid links, de kwaliteit van de links en waar die links precies vandaan komen.

Het beste backlinkprofiel heeft zoveel mogelijk backlinks van verschillende websites en domeinen met hoge kwaliteit. Daarnaast kan je ook altijd websites benaderen waarbij het onderwerp van het artikel wat jij hebt gemaakt gewoonweg interessant is. Zoek daarom altijd in een branche die het eventueel interessant vindt en ga er dan voor, wie weet kom je wel hele leuke verassingen en samenwerkingen tegen. waarom linkbuilding.

Via Ahrefs Content Explorer kan je ook relevante websites zoeken omtrent het artikel waar jij over hebt geschreven. linkbuilding blog. Heb je bijvoorbeeld iets geschreven over veiligheid en computers? Dan kan je via Content Explorer in de richting zoeken van hackers of privacy. Er komen dan verschillende websites naar voren die relevant zijn aan dit onderwerp.

3. Infographic, Mensen zijn over het algemeen visueel ingesteld. Dus hoe meer afbeeldingen, video’s en infographics je in een artikel plaatst, hoe aantrekkelijker het natuurlijk is om te lezen. Wij hebben afgelopen jaar ook een infographic gemaakt over de 7 belangrijkste SEO trends voor 2019. Deze is onder andere ook geplaatst door een toonaangevend marketingplatform, omdat het inhoudelijk een toegevoegde waarde biedt naar de gebruiker.

Wanneer je zoekt op een brand, komen er allerlei websites naar voren die de naam gebruiken. Neem vervolgens contact op met die partijen om te vragen of ze er een link van willen maken. Wanneer je uit naam van het bedrijf mailt, worden deze verzoeken altijd wel serieus genomen wat vaak goede links van kwaliteit oplevert (linkbuilding betekenis).

Backlinks checken, Wanneer je al lang aan linkbuilding doet, kan het zijn dat je inmiddels behoorlijk wat links hebt verkregen. Hoe meer links, hoe meer onderhoud. Dit betekent dat je ze af en toe ook eens moet nalopen. Het kan namelijk voorkomen dat de links zijn verloren of dat ze zijn verwijderd.6. Broken linkbuilding, Met de tactiek ‘broken linkbuilding’ ga je op zoek naar een website die een relevante pagina heeft voor jouw website of brand. Denk bijvoorbeeld aan websites van de overheid of websites van grote organisaties. Vervolgens kijk je of er pagina’s zijn die een 404-pagina hebben en waar naar toe wordt verwezen door veel websites.

Linkbuilding Seo

Zodra je een goede en relevante pagina hebt waar ook veel websites naar toe verwijzen, kan je kijken hoe die pagina er voorheen uitzag. Dit doe je met de website: ga je diezelfde content herschrijven en benader je de partijen om de juiste link te plaatsen naar de content die jij hebt geschreven.

7. Onderzoek, Bedrijven vinden het altijd aantrekkelijk om iets te winnen, het zorgt immers voor publiciteit. Denk bijvoorbeeld aan een award of een prijs (linkbuilding belgie). Als marketingbureau doe je wel eens een onderzoek doen naar een branche. Een onderzoeksvraag die je hiervoor zou kunnen gebruiken is bijvoorbeeld welke bedrijven hoog scoren op SEO gebied binnen een bepaalde branche.

Vervolgens schrijf je hier een kort bericht over en stuur je deze op naar de desbetreffende winnaar. Dit bericht moet natuurlijk altijd positief zijn, anders is de kans klein dat de partij het gaat plaatsen. In het bericht plaats je natuurlijk ook een link naar jouw eigen website om zo die link te krijgen. hvad er linkbuilding.

Gebruik de concurrent, Met de meesten tools kan je kijken naar het backlinkprofiel van een concurrent. Wanneer je in het overzicht alle backlinks bekijkt, weet je op welke websites naar jouw concurrent wordt verwezen. De kans is groot dat diezelfde partij ook eventueel naar jou wilt verwijzen wanneer je een aantrekkelijk aanbod hebt.

Hieronder een voorbeeld hoe je de backlinks kunt vinden voor jouw concurrent, in dit geval is de website van LEQUAL gebruikt. 9 (linkbuilding masters). Gebruik bestaande content, Aangezien er al veel content is geschreven op het internet is het aantrekkelijk om diezelfde content te gebruiken en het opnieuw te publiceren. Dit kan je doen door een nieuw artikel erover te schrijven met bijvoorbeeld aanvullingen.

Geen een artikel is namelijk perfect, er kunnen altijd punten worden toegevoegd. Verder kan je natuurlijk ook altijd de punten die in het artikel zijn beschreven testen en wellicht het tegenovergestelde beweren. De kans is dan ook groot dat er een discussie ontstaat en dat er veel over wordt gesproken. seomoz linkbuilding.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.

Navigation

Home

Latest Posts

Uitnodiging Verjaardagsfeest 40 Jaar

Published Jan 31, 23
4 min read

Jazeker Beveiliging

Published Sep 15, 22
10 min read

Beveiliging Hilversum

Published Sep 14, 22
6 min read